ZONTERAPI


Hur går behandlingen till?


Du tar av dig på fötterna och får sätta dig tillrätta på massage-bänken. Behandlingen startar med att vi tillsammans går igenom vilka problem du upplever och vad du vill få hjälp med. Jag fyller i en journal där det som behövs för din sökta behandling tas med. Själva behandlingen börjar ibland med att jag sätter ett antal nålar i örat (om du som kund/patient vill ha det). Alla behandlingar är individuella och jag använder inte alltid nålar i öronen. Därefter börjar jag med att trycka på punkter på fötterna, oftast börjar jag med höger fot. De punkter jag trycker på är enligt en zonterapikarta, där hela kroppen finns representerad i fötterna. Kroppens högra sida på höger fot och den vänstra sidan på vänster fot. Jag berättar gärna under behandlingen vad jag gör och varför.Hur fungerar Zonterapi?


Zonterapi/Reflexologi stimulerar kroppens eget självläkningssystem och fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. När obalans uppstår i ett organ eller någon annan del av kroppen, blir motsvarande område på fötterna känsligt för tryck, och man kan ofta känna små kristaller. Vid zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa balansen.Vad är nålar i örat?


Nålar i örat används inom Auricular, öronakupunktur. Nålar eller frön sätts på örats reflexpunkter och behandlar på så sätt hela kroppen via örat.Gör Zonterapi ont?


Zonterapi på fötterna kan göra riktigt ont, men jag anpassar behandlingen efter dina förutsättningar. Är du mycket känslig så börjar vi lätt med halva tiden zonterapi på foten och halva tiden med ansiktszonterapi, som är en behaglig och effektiv terapeutisk behandling.